Šilauogių pyragas su traškiu trupininiu sluoksniu

Tradicinis šilauogių pyragas su traškia plutele ir sultingu uogų įdaru – puikus desertas.

Ingredientai:

  • 200 g miltų

  • 100 g cukraus

  • 120 g sviesto

  • 1 kiaušinis

  • 1 šaukštelis kepimo miltelių

  • 300 g šilauogių

  • 1 šaukštas krakmolo

  • 2 šaukštai cukraus (uogoms)

Gaminimas:

  1. Sviestą sumaišyti su cukrumi, miltais, kepimo milteliais ir kiaušiniu – suformuoti trupinius.

  2. Pusę trupinių dėti į kepimo formą ir suspausti – tai bus pagrindas.

  3. Šilauoges sumaišyti su krakmolu ir cukrumi, sudėti ant pagrindo.

  4. Likusius trupinius užbarstyti ant viršaus.

  5. Kepti 180 °C apie 35–40 min, kol viršus paruduos.

Šilauogių kokteilis

Gaivus kokteilis – šilauogės, bananas ir jogurtas ar pienas

Ingredientai (1 porcija):

  • 1–1,25 puodelio (150–200 g) šaldytų šilauogių

  • 1 bananas (šviežias arba šaldytas)

  • ¾–1 puodelio (180–240 ml) pieno arba augalinio pieno

  • (nebūtina) 1 šaukštas jogurto, medaus ar riešutų sviesto

  • (nebūtina) ledo kubeliai

Gaminimas:

  1. Sudėk visus ingredientus į plaktuvą.

  2. Plak iki vientisos, švelnios tekstūros.

  3. Įpyl į stiklinę – galite papuošti keliais šilauogėmis arba banano griežinėliais.

Šilauogių ir avižų pusryčiai

Tai – sveikas, sotus ir skanus pusryčių variantas: avižos su medumi ir šviežiomis šilauogėmis

Ingredientai:

  • 50 g avižinių dribsnių

  • 200 ml pieno ar augalinio pieno

  • 1 šaukštelis medaus ar klevų sirupo

  • 100 g šilauogių

  • 1 šaukštas riešutų arba sėklų

Gaminimas:

  1. Avižas virti su pienu, kol suminkštės (apie 5–7 min).

  2. Įmaišyti medų.

  3. Patiekti su šilauogėmis ir riešutais ant viršaus.

black berries on brown wooden bowl
black berries on brown wooden bowl